Oldalak

2013. 12. 12.

Leiner Laura: Szent Johanna Gimi 1. - Kezdet

„Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor… És akkor történt, hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszáj lehajtanom a fejem és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam.”



Leiner Laura, az írónő ezzel a naplóregény-sorozattal vált ismertté, melyet a Ciceró könyvstúdió adott ki 2010-ben. A Szent Johanna Gimi könyvsorozattal számos nevezést kapott különböző sikerlistákra, melyeken ezekkel a könyvekkel előkelő helyezéseket ért el. Hiszen, a sorozat minden kötete a jelen korról szól, magyar nevekkel és helyszínekkel, ami valljuk be nagyon ritka manapság. A legtöbb magyar regényíró már külföldi nevekkel és helyszínekkel spékeli meg regényét, vagy a romantika korához hasonlóan képzeletbeli, vadregényes tájakra röpíti az olvasót.




Rentai Renáta, egy átlagos mai tinédzser naplót ír az életéről, a Szent Johanna Gimiről, az osztálytársairól, a szüleiről és úgy általában mindenről. A naplóbejegyzései végén rendszeresen értékeli a napját szempontok szerint, mint a könyves bloggerek szokták a könyveket egy-egy véleménynyilvánítás után, pontozással. Az összes osztálytársa őrült, de szerethető. A tanárok szemében Reni osztálya, a 9.b a tanárok réme, a diákok azonban hihetetlenül irigylik őket. A naplóíró kisasszony annak ellenére, hogy az iskola népszerűségi hierarchiájának a legalján áll, barátokat szerez. Sőt, még szerelmes is lesz a suli legmenőbb srácába, Cortezbe, aki az iskola legpopulárisabb, legflegmább és "leglegebb" diákja. Miközben remek tanulmányi eredménye van, olvasókörre és tanulmányi versenyekre jár, a nívós iskolaújság egyik rovatát írja, hihetetlenül sokat olvas valamint a maradék szabadidejét vagy a barátaival vagy Cortez utáni ábrándozással tölti. Vajon sikerül majd neki valaha is észrevetetnie magát a sráccal? Vagy örökre csak plátói szerelem marad?


5 megjegyzés:

  1. ezt már olvastam!!! nagyon jóóó :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy tetszett a könyvsorozat első része! Remélem kedvet kaptál ahhoz, hogy elolvasd a többi kötetet is!

      Törlés
  2. sok barátnőm olvasta és azt mondják hogy jó és nekem is teccene mert olyan kisgyerekes vagyok szerintük.... nincs meg valakinek hangoskönyvben? nem szeretek olvasni de érdekel a story mert mindenki erről beszél én meg nem tudok mit modani rá...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos seholsem találtam hangoskönyvben, de jó könyv, olvasd el!

      Törlés
    2. Nincs fent, de a hangoskönyv egyébként sem adja vissza olyannyira a könyv történetét. Továbbá az olvasás élménye is elmarad.

      Törlés

Szerinted? Neked hogy tetszett a könyv?